Testujeme mačacie podstielky

KU ZVERLITU DO NÁŠHO ESHOPU PRIBUDLI DVA NOVÉ DRUHY PODSTIELOK PRE MAČKY

Je nám jasné, že zmenou podstielky nebývajú mačky vždy nadšené. Aby sme vám uľahčili rozhodovanie, ktorú podstielku si vybrať, spýtali sme sa mačičky Broni a kocúra Coco, čo si o nových podstielkach myslia.

Coco
Som 6 ročný kocúr. Zachránili ma z osady, keď som mal päť týždňov. Odkedy som adoptovaný, trávim väčšinu svojho času v posteli. Mám rád hovädzie mäso a psy. Nemám rád vysávač. Na nových ľudí a nové veci si zvykám veľmi ťažko (povedal by som, že som taký introvert) a rád dám svoj názor najavo hlasným vrčaním.

Broňa 
Som 3 ročná mačička, ktorá až donedávna žila na ulici. Ničoho sa nebojím a mám rada každého, koho stretnem. Som nadšená vždy, keď objavím niečo nové a preto som sa na testovanie nových podstielok veľmi tešila. 


Zverlit vs. Caliopsis
COCO: Na mačací záchod chodím odmalička. Odkedy prišla Broňa, máme doma dva záchody, ale nemáme ich striktne rozdelené. Ja chodím na obidva, Broňa tiež. V oboch mávame oranžový Zverlit. Pri testovaní sme mali na výber: v jednej toalete Zverlit a v druhej Caliopsis. Ja som to bol oňuchať prvý. Bol som ale veľmi unavený, preto som šiel ešte spať. Keď som sa večer zobudil, videl som, že Broňa to už stihla niekoľkokrát vyskúšať, tak som to vyskúšal tiež. Nemám rád zmeny - a preto používam obidve toalety tak ako doteraz.

BROŇA: Dlho som mačacím toaletám nevedela prísť na chuť a v byte som skúšala rôzne alternatívne miesta. Nakoniec som si ale zvykla. Keď som ale zbadala záchod s novou podstielkou, okamžite som ju musela vyskúšať. Mám rada nové veci - odkedy máme túto novú podstielku, záchod so Zverlitom už nepoužívam. Zverlit totiž nerobí tak pekné hrudky ako Caliopsis. Zverlit je parfumovaný a každá mačka teda očakáva, že po vykonaní potreby nebude nič cítiť, ale nie vždy je to pravda (smiech). Avšak podstielka Caliopsis je bez vône - aj PRED aj PO použití. Ani ju nebolo treba rozhrabať na celú obývačku. Za seba môžem povedať, že ju odporúčam všetkým mačkám!

Zverlit vs. Catsan
BROŇA: Ako prvé ma na Catsane zaujala snehovo biela farba. Ževraj prírodné vápno a jemný kremitý piesok. Hmm. Tak som to teda šla oňuchať. Vyskúšala som si ako sa v tom hrabe - zrniečka piesku sa mi ale zdali veľmi veľké a tak som šla radšej na záchod so Zverlitom. Ja osobne sa radšej prehrabávam v jemnejšom piesočku. Ale myslím si, že sa nájdu mačičky, ktorým to vyhovuje.

COCO: Poviem vám úprimne, naozaj som nečakal že o dva týždne príde zase nejaká zmena s podstielkami a dosť ma to prekvapilo. Videl som, že Broňa sa tam bola pohrabať a potom išla vedľa. Bol som sa teda pohrabať aj ja a hneď som vedel prečo nezostala... Nevedela to tými svojimi malými labkami poriadne pohrabať. Ja som však kus kocúra a mňa len tak nejaké väčšie zrnko piesku nevyľaká. A preto som tentokrát novú podstielku vyskúšal ja. Keďže pri väčších zrnkách treba použiť väčšiu silu na zahrabanie, nechal som sa trochu uniesť a hrabal som ta silno, že to lietalo po celej obývačke. Ja osobne odporúčam túto podstielku pre poriadne mačky a nie pre také malé padavky ako je Broňa.

ČO HOVORIA VÝROBCOVIA

Zverlit oranžový, prrodná podstielka jemná s vôňou, balenie 6kg
"Čistý bentonitový produkt priamo z prírody. Svojimi mimoriadnymi vlastnosťami hygienicky nezávdaný, ekologicky čistý, absorbujúci pach, hrudkujúci, úsporný, nealergizujúci, vhodný ako podstielka pre mačky a ostatné zvieratká chované v domácnosti. Vysoká hygiena pri najnižšej spotrebe."

Podstielka Caliopsis classic bez vône 5l
Prírodná 100% hrudkujúca hygienická podstielka pre mačky a ostatné malé zvieratá. Výborne pohlcuje vlhkosť, neutralizuje pachy, vyznačuje sa minimálnou prašnosťou. Ekologická hrudkujúca podstielka je vyrobená z kvalitného 100% prírodného bentonitu (2mm - 5mm). Po použití sa môže kompostovať, alebo likvidovať s bežným domácim odpadom.

Podstielka Mars Catsan pre mačky 5,3kg (10l)
Hygienické stelivo Catsan je zvláštne tým, že bolo vyvinuté špeciálne pre prirodzené požiadavky vašej mačky, s hygienicky bielymi kvalitnými zrnkami. Jemná štruktúra nasáva tekutinu veľmi rýchlo a dôkladne, a tak sa stará o príjemne suchú toaletu. Ako jediná podstielka ponúka dodatočnú minerálnu ochranu pre maximálne pohltenie nepríjemných zápachov.